Waar jij ook gaat bevallen… een vluchttas moet altijd klaar staan! Als er complicaties optreden tijdens een thuisbevalling, die zo serieus zijn, dat het nodig is om naar het ziekenhuis te verplaatsen, dan wil je zo snel mogelijk vertrekken. Hiervoor is het handig om deze tas alvast klaar te zetten, zodat je partner of wij hem direct kunnen pakken mocht dit nodig zijn. Je eerste pakje kan je hier ook in stoppen (zie verderop de tips), zodat wij ook weten welk pakje jij graag aan ziet als wij jouw kindje aan gaan kleden.
Vluchttas is eigenlijk een beetje een naar woord…maar wij hebben nog steeds geen leuk alternatief gezien. Heb jij een leuk idee? Stuur hem naar ons op!
De onderstaande tips zijn gemaakt op situaties voor ziekenhuis en badbevalling. Voor een thuisbevalling raden we je aan punten uit de lijst te halen die op jou persoonlijk van toepassing zijn. Wij proberen jou altijd te informeren over de mogelijkheden en keuzes, maar jij moet kiezen wat bij je past.
Heel belangrijk! Hier staan al jullie wensen in en daar zal het team wat jou bijstaat tijdens je bevalling graag van op de hoogte zijn. Maak dus jouw persoonlijke geboorteplan en geef dit aan de verpleegkundige/Kraamverzorgende die bij jouw bevalling is.
We kunnen dit nooit meer overdoen dus we willen alle momenten vast kunnen leggen… Tegenwoordig maken we vaker foto’s met onze telefoon daarom:
Jij wil vast iedereen op de hoogte stellen als jullie wondertje is geboren. Vergeet dus nooit een oplader in je tas te doen. Zorg ervoor dat zorgverleners je camera kunnen activeren vanaf het startscherm zodat zij foto’s voor je kunnen maken!
Die stopcontacten zitten echt ver weg in ziekenhuizen… Neem een verlengsnoer mee.. Probleem opgelost!
Een bevalling kan even duren dus voor je partner is het fijn als hij tussendoor even wat kan eten, maar ook na jouw bevalling kan je ineens trek hebben in chips! Stop het gewoon in je tas, zo grijp je nooit mis.
Veel rolstoelen in ziekenhuizen hebben muntjes als voeding nodig om te rijden. Neem daarom altijd een 50cent 1 euro en 2 euromunt mee in je tas!
Zo 1 die je direct in het stopcontact kan steken en aandoen, de mini versie dus. Zoutlampen reinigen de lucht in de kamer en dit is ideaal in een ziekenhuis. Dit lampje is daarna perfect te gebruiken tijdens het voeden, bij het verschonen in de babykamer of als nachtlampje voor jouw kindje.
Voor je vuile en natte kleding te kunnen scheiden in de rest van je spullen.
Zeker bij een inleiding kan je even tijd moeten uitzitten. Neem daarom wat tijdverdrijf mee.
Fijn dat je partner kan blijven, maar ook fijn als hij/zij zich kan douchen en omkleden na de bevalling. Pak daarom ook altijd een tasje voor je partner in!
Het is fijn om een eigen dekentje voor de baby mee te nemen zodat hij eigen geuren van thuis voortdurend bij zich kan hebben en hier alvast aan went. De dekentjes in de ziekenhuizen zijn ook niet van de beste kwaliteit. Neem daarom het liefst een wollen dekentje van thuis mee.
In het ziekenhuis zijn er standaard mutsjes. Als jij liever een strikmutsje gebruikt om prikkels tegen te gaan zal je deze zelf mee moeten nemen en aangeven bij het personeel dat je deze graag na de geboorte op wilt doen bij de baby. Een strikmutje van wol en zijde is hierbij aan te raden gezien de climatecontrol in het ziekenhuis (warmte) en het in- en uitlopende personeel (prikkeldemping)
Dus: (overslag) Romper (overweeg hierbij ook wol zijde voor warmte en prikkeldemping) pakje/broekje shirtje met lange mouwen en sokjes/slofjes. Een tip om altijd het juiste pakje aan te krijgen bij je baby: Stop volledige outfit (romper, pakje of broekje en shirt, sokjes, mutsje) in een zip Lock bag met outfit 1 op het zakje (of een papiertje IN het zakje met outfit 1) Dit kan je dan bij de volgende outfits ook doen zodat jouw team weet welke outfit er nu aan moet!
Wil je geen grote navelklem gebruiken, maar heb je liever een cordring? Deze zijn niet in elk ziekenhuis aanwezig! Zorg dat jij je eigen cordring bij je hebt en zet dit in het geboorteplan!
Gebruik je een specifiek soort vitamine K? Neem deze dan zelf mee. In het ziekenhuis en geboortecentrum krijgt de baby het merk wat daar gebruikelijk is. (geen natuurlijke vitamines)
Voor een veilige reis naar huis is het autostoeltje essentieel, ook verplicht in een taxi.
Ga je kunstvoeding geven? Neem dan jouw eigen merk kunstvoeding en je eigen keuze van fles mee! In het geboortecentrum of ziekenhuis gebruiken ze een vast eigen merk. Hierin is er geen keuze. Jouw kindje kan het best direct aan de fles wennen die jij thuis wilt gaan gebruiken zodat hij de fles thuis niet gaat weigeren.
Voor een thuisbevalling zijn er meer materialen nodig als
bij een ziekenhuisbevalling. Bij BirthVillage zijn er daarom meerdere opties in
pakketten. Kijk goed wat bij jou van toepassing is.
Altijd een verplichting!
Wij krijgen graag een rommelmelding: Een appje of telefoontje dat je begonnen bent met bevallen!
Er zijn zelfs speciale bevallingsjurkjes ontworpen! Beval vooral in een lekkere luchtige outfit! of neem een topje mee die je in bad of onder de douche aan kan.
Na je bevalling ga je lekker douchen en wil je graag schone kleding aan. Neem iets wat losjes en lekker zit en als je borstvoeding geeft: een outfit die je niet hoeft uit te trekken of met knoopjes aan de bovenkant.
Doorsnee dragen vrouwen die bevallen in het geboortecentrum of ziekenhuis een netbroekje die ze je geven na je bevalling, omdat deze lekker zit en je weg kan gooien mocht je hier wat bloed in verliezen. Wil je toch je eigen ondergoed meenemen of wasbare netbroekjes dragen (milieubewust en comfortabeler dan wegwerp)? Neem absoluut grote oma onderbroeken!!! Iets anders zit niet lekker en niet comfortabel met het grote maandverband net na je bevalling
Het is fijn om een zachte maar ondersteunende BH aan te hebben gezien je hormonen hun werk gaan doen na je bevalling. Ga je kunstvoeding geven? Neem dan een stevige BH mee zonder beugel of een strak zittende sporttop. Ga je borstvoeding geven? Neem dan een goed zittende voedingsbeha mee zodat je niet continue je BH uit moet doen als je gaat voeden.
Tandenborstel, Tandpasta, douchegel, borstel evt. shampoo en deodorant. Je wast je haar niet direct na je bevalling, maar mocht je door een complicatie wat langer in het ziekenhuis blijven dan is het toch handig als je even je haar kan wassen met je eigen shampoo. De meest gehoorde klacht van kraamvrouwen net na hun bevalling is wel dat hun zweet anders ruikt. Neem daarom altijd deodorant mee zodat jij je comfortabel voelt.
Tijdens je bevalling of tijdens het voeden/kroelen met je kindje kan je haar enorm in de weg zitten. Neem daarom altijd wat extra elastiekjes mee of een klem dat je haar zo omhoog zit!
Vrouwen krijgen vaak koude voeten tijdens het bevallen. Een paar dikke sokken is dus echt heel fijn.
Er zijn speciale snacks die jouw ijzer op kunnen krikken en dat kan je goed gebruiken bij het bevallen! Kijk eens in onze webshop welke snacks wij adviseren. Kan je door je hevige weeën even niet eten? Neem druivensuiker mee in je tas! Een bevalling kost veel energie en de druivensuiker zal je hierin een korte boost geven!
Een bidon of eigen flesje is heel fijn om tijdens jouw bevalling in de buurt te hebben. Je krijgt namelijk nogal een droge mond van het puffen en zuchten.
Door het puffen kunnen je lippen erg droog aanvoelen. Neem daarom altijd een potje lanoline of lippenbalsem mee, mocht je hier behoefte aan hebben
Na de bevalling kan je het erg koud hebben. Fijn om even een lekkere warme trui aan te kunnen doen.
Je kan het je nu vast nog niet echt voorstellen, maar als je straks bevallen bent, loop je vaak zonder broek of alleen in een netbroekje. Als je even naar de gang wilt lopen (of gewoon heen en weer naar de badkamer) kan het fijn zijn even je billen en benen te kunnen bedekken.
De vloeren in openbare gebouwen zijn nooit op en top schoon. We raden je daarom altijd aan iets aan je voeten te hebben om infectie te voorkomen, ja zelfs onder de douche.
Misschien vind je het fijn als je partner je onderrug of buik masseert tijdens de weeën. Neem daarom altijd olie mee om dit mogelijk te maken. Tijdens de bevalling raden wij lavendelolie aan, omdat deze ontspant en pijnstillend werkt, maar de weeën krachtiger en effectiever maakt!
Wil jij niet volledig naakt in het beval bad zitten? Neem dan een bikini of strakzittend topje mee om te dragen tijdens je bevalling. Er is niemand die moeite heeft met een naakte bevallende vrouw, maar jij moet hierin een persoonlijke keuze maken waarbij jij je goed voelt en je dus volledig kan ontspannen!
Heeft jouw verloskundige geen eigen bad te leen? Kijk dan eens bij Nona Birthsupplies. Zij verhuurt verschillende soorten baden. Een zitje is heel handig in het bad!
Dit is een pakket welke je ook bij de verloskundige of huur bevalbad aan moet schaffen.
Een hele goed techniek om pijnlijke weeën op te vangen!
Een kom die blijft drijven zodat je placenta netjes boven water blijft en niet aan je baby trekt.
Kruiden kunnen een infectie werende werking hebben in jouw bevalbad en het zout helpt je om fit en krachtig te blijven en je spieren in goede conditie te houden om krachtig te kunnen persen!
Kan helpen bij het persen om in de juiste richting te persen en kun je zien hoe jouw kindje geboren wordt.
Geeft een prachtig effect en jij kan jouw baby onder water al goed bekijken.
Een mix van zout en kruiden om de placenta mee te drogen.
Het is prettig om regelmatig je handen te wassen als je in aanraking komt met een pasgeboren baby. Denk aan bezoek, maar ook aan de kraamverzorgende die voor én na elke handeling haar handen zal moeten wassen of ontsmetten. De handalcohol of gel is fijn als je tussendoor even snel schone handen wil hebben.
In het kraampakket zitten alle benodigdheden voor en tijdens je bevalling, maar ook voor in je kraamweek. Bij aanvullende verzekeringen krijg je vaak een kraampakket van je verzekeraar, maar deze zijn ook los te bestellen via internet. Natuurlijk kun je ook je eigen kraampakket samenstellen door de spullen los te kopen. Bekijk ook eens de natuurlijke kraampakketten die te koop zijn en beslis dan wat bij je past!
Misschien heb je het voornemen om thuis te bevallen, maar door een complicatie kan het ook zo zijn dat je kindje in het ziekenhuis geboren wordt. Om je baby veilig naar huis te vervoeren is het altijd nodig om een autostoeltje in je auto te hebben. Ook als je met een taxi naar huis gaat is een autostoeltje verplicht.
Draagdoeken zijn er in alle soorten en maten, maar om voldoende ondersteuning voor zowel jouw lijf als voor de baby te hebben is een geweven doek de beste optie. Verdiep je in de doeken voordat je er 1 aanschaft of boek een afspraak bij een draagconsulente.
Kinderwagens zijn er in alle soorten en maten. Kies er 1 die bij jullie activiteiten past. Met regelmaat gaan wij de laatste dag van de zorg een klein rondje met moeder en kind lopen. Dan is een kinderwagen ideaal om al in bezit te hebben.
Neem een tas speciaal voor je babyspullen. Ideaal voor ieder uitstapje.
Fijn om je kindje te kunnen horen als jij even gaat douchen of als je besluit beneden te gaan eten.
Je baby verliest de meeste warmte via het hoofdje daarom is het noodzakelijk om mutsjes in huis te hebben. Een strikmutsje is ideaal voor ieder nieuw kindje. De combinatie van wol en zijde houden je kindje warm en droog op het hoofdje zoals eerder beschreven. Bij het strikmutsje worden oortjes bedekt waardoor geluiden(prikkels) zachter binnen komen en je baby minder energie kwijt is aan prikkels verwerken. Zijn energie kan dan gericht worden op groeien. Let bij de aankoop van een strikmutsje op de combi van wol en zijde en dat de linten lang genoeg zijn om veilig op de buik te knopen.
Aan te raden is om 2 echt wol zijde rompers (en eventueel een wollen legging) aan te schaffen in koude maanden of als je verwacht dat je baby klein zal zijn. Deze zullen helpen je kindje warmer te houden, zeker gedurende de nachten. Ook voor de warme maanden is een wol zijde romper ideaal omdat deze stof afkoelt en vocht opneemt en uitademt. Zo koelt je kindje sneller terug bij warm weer. Wol zijde dempt ook prikkels als je baby net uit zijn zachte omgeving komt (jouw buik).
Warmte is essentieel voor een kindje, daarom raden wij altijd lange mouwen aan. Als het erg warm is, ligt je kindje vaak alleen in een rompertje.
Voeten warm houden is belangrijk. Kijk ook eventueel naar wollen slofjes.
Gebruik je een specifiek soort vitamine K? Neem deze dan zelf mee. In het ziekenhuis en geboortecentrum krijgt de baby het merk wat daar gebruikelijk is. (geen natuurlijke vitamines)
Voor een veilige reis naar huis is het autostoeltje essentieel, ook verplicht in een taxi.
Voor de eerste rit naar huis of de eerste wandeling buiten essentieel.
Wij raden aan je baby de eerste periode in jouw nabijheid te laten slapen om zo voedingssignalen snel te registreren. Een co-sleeper kan aan het bed bevestigd worden en kan aan 1 kant open zodat je de baby makkelijk kan pakken. Een wiegje naast je bed is natuurlijk ook helemaal prima! Misschien heeft iemand in je familie of vriendengroep nog een wiegje te leen!
Kies altijd voor katoenen lakentjes zodat de huid kan ademen en overtollige warmte weg kan.
Kies hier ook voor een katoenen stof.
Met een molton kan je het matras beschermen tegen urine en ontlasting. Een molton luier houdt je baby lekker warm en is ideaal voor het inbakeren in de eerste dagen!
Om je kleintje goed op temperatuur te houden, raden we een wollen onderlegger aan in bed of/en op het aankleedkussen. Buiten dat dit heerlijk zacht is en je baby op temperatuur houdt, is het een perfect item om mee te nemen op visite en de geur en comfort van thuis altijd bij je te hebben mocht je de baby buitenshuis even wegleggen.
Geen fleecedekentje, maar het liefst wol of natuurlijk materiaal als katoen.
Een wollen dekentje ademt van nature, maar is warm tegelijkertijd. Wol heeft de kwaliteit om vocht op te nemen en dit aan de andere kant los te laten waardoor de baby de juiste temperatuur zal houden. Als je een keuze wilt maken in kwaliteit, dan is dit het item waar je in wilt investeren.
1 voor jou en 1 voor de baby!
Een absolute must-have!! Als wij thuis een kindje niet op temperatuur kunnen krijgen, moeten we terug naar het ziekenhuis en dat zou zonde zijn! Vaak hebben vrienden of familie deze kruiken nog liggen, gezien je ze niet lang gebruikt. Als je de kruiken leent, check dan altijd even of deze niet lekken! Als de kruik wel lekt dan moet je waarschijnlijk het rubbertje in de dop vervangen. Deze zijn los te koop en zo bespaar je weer geld.
Omdat de kruiken erg heet zijn (wanneer ze gevuld zijn), is het noodzakelijk een kruikenzak te gebruiken als de kruiken bij de baby in bed gaan.
Bij borst- en kunstvoeding zijn spuugdoekjes echt handig! Wij verkopen grote spuugdoeken in speciale vorm om over je schouder te leggen en deze zijn perfect om onder je borst en baby te leggen tijdens het voeden.
Op je commode is het altijd fijn om een aankleedkussen te hebben zodat je baby comfortabel kan liggen tijden het verzorgen. Ook is bij het aankleedkussen rekening gehouden met de veiligheid omdat de randen van het kussen hoger zijn als het middelste gedeelte. Zo zal je baby niet snel van het kussen af rollen. Laat je baby ondanks het aankleedkussen nooit alleen op de commode.
Als een baby uitgekleed is, zal de eerste reactie plassen zijn. Het is dus fijn om extra hoezen te hebben zodat je dit direct weer kunt verschonen.
Zo één die je direct in het stopcontact kan steken en aan kunt doen, de mini versie dus. Zoutlampen reinigen de lucht in de kamer en dit is ideaal in een ziekenhuis. Dit lampje is daarna perfect te gebruiken tijdens het voeden, bij het verschonen in de babykamer of als nachtlampje voor jouw kindje.
Je baby gaat ongetwijfeld in bad in de kraamweek, zodat we kunnen oefenen hoe je dit zou doen als wij er niet waren. Een bad standaard is noodzakelijk om op de juiste hoogte te staan met een rechte rug. Ook voor de kraamverzorgende is dit verplicht volgens de arbo-wet.
Iedereen die al een kindje heeft, weet dat je deze doeken echt OVERAL voor gebruikt. We drogen hier je baby mee af, je zal dit bij de borstvoeding gebruiken voor het lekken, als hoofdluier in het wiegje, maar bijvoorbeeld ook als je de baby even naast je neer legt als schone ondergrond.
Heerlijk om je baby even in te wikkelen als hij uit het badje komt, maar ook als wikkeldoek als je baby onrustig is
Fijn voor het opfrissen of wassen tijdens het badje. Hydrofiel is een zachte stof die geen irritatie veroorzaakt op de tere babyhuid.
Je baby heeft 9 maanden in water doorgebracht waardoor zijn huid na geboorte wat zal uitdrogen. Door badolie van een goed merk te gebruiken, tijdens het badje, zal de huid van de baby gevet en soepel blijven.
Als je baby haar heeft bij geboorte, dan zal er vaak opgedroogd bloed in het haar blijven zitten. Ook al gaat de baby nog niet in bad, dan zal de kraamverzorgende de haartjes wel wassen, zodat dit niet aan de hoofdhuid zal trekken. Shampoo is de meest makkelijke en comfortabele manier om dit te verwijderen in combinatie met een (houten) kammetje of borsteltje.
Om urine en ontlasting te verwijderen, tijdens het badje, is een zeepvrije wasgel het makkelijkst. Zeep droogt de huid uit, dus kijk altijd goed naar de ingrediënten die in de wasgel zitten en kies een natuurlijk merk. (kijk hiervoor altijd op het label, natuurlijk op de voorkant betekent niet altijd natuurlijk qua ingrediënten!)
Om berg te voorkomen, is bloedomloop stimulatie van groot belang. Wij gebruiken het borsteltje elke dag om de bloedomloop op het hoofdje te stimuleren. Het kammetje is ideaal als de haartjes gewassen worden en eventueel de resten opgedroogd bloed te verwijderen. Een zacht borsteltje is dus ook écht een must-have! Wij adviseren hierbij altijd een houten borsteltje met geitenhaar voor comfort en effectiviteit.
Niet de ijzeren vijltjes, maar gewoon de kartonnen je bij de drogisterij koopt en wij als volwassenen ook kunnen gebruiken. Deze zijn het meest ideaal en het minst schadelijk om de lange nageltjes van jouw baby kort te maken. Nageltjes van een baby mogen de eerste 6 weken nog niet geknipt worden.
Luiers zijn handig om op voorraad te hebben. Als je een klein kindje verwacht, is het raadzaam om maat 0 te kopen.
Ook wanneer je wasbare luiers wilt gaan gebruiken is het noodzakelijk om 2 pakken wegwerp luiers in voorraad te hebben, omdat de eerste dagen de plasjes nog zo klein zijn dat deze niet terug te vinden zijn in een wasbare luier. Dit is een cruciaal onderdeel om de gezondheid van jouw kleintje in de gaten te houden. Als alternatief zijn er luiers van bamboe voor deze eerste periode.
Als je geen doekjes wil gebruiken ,dan zijn watten met kamillewater het beste alternatief, maar er zijn ook veel verschillende doekjes te verkrijgen van biologische merken die erg goed zijn! Ideaal voor de eerste plakkerige ontlasting: smeer de huid in met lanoline!
Verdiep je in welk merk je koopt. Er is veel variatie qua ingrediënten. Alle kinderen in Nederland krijgen vitamine D advies tot 4 jaar. Je kraamverzorgende zal je hierover alles vertellen in de kraamweek.
Ons advies: Laveen
Na je bevalling kan plassen wat gevoelig zijn door zwelling, schaafwondjes of hechtingen. Kamillethee werkt kalmerend en helpt de pijn verzachten. De speciale spoelkruiden bevatten kruiden die zwelling helpt verminderen en ontstekingen te minimaliseren.
Om te spoelen na het plassen is het ideaal om een peribottle te hebben, welke ontworpen is om in die hoek te spoelen!
De natuurlijke boost die jouw lichaam kan ondersteunen om op een natuurlijke manier jouw lichaam weer te herstellen.
Geef je kunstvoeding? Gebruik dan wegwerp kompressen.
Ook wanneer je geen borstvoeding geeft, kunnen je borsten lekken.
Geef je borstvoeding? Dan kun je kiezen uit wasbare kompressen van katoen of wol zijde.
Bij stuwing of zwelling aan je vulva/perineum/vagina is het goed om te koelen. De wegwerphoesjes houden de hygiëne optimaal om kans ontstekingen te minimaliseren.
Een weldaad voor jouw vulva na de harde inspanning! Deze spray zweert elke kraamvrouw bij en is speciaal ontwikkeld om jouw vulva en vagina weer snel en pijnloos te herstellen. Daarnaast is deze ook perfect voor aambeien die regelmatig ontstaan na het harde persen tijdens een bevalling.
Om de perfecte postpartum kompressen te maken, raden wij je aan om een goede aloë veragel in huis te hebben. Samen met de spoelblend die wij maken, heb jij de ideale combinatie in huis voor het herstel van jouw vulva/vagina/perineum.
Om ook je baarmoeder te reinigen, adviseren wij de postpartumthee te drinken en in je kraamweek en 3 maal erna je baarmoeder te steamen.
– Zie sectio. Dit geldt ook voor de baarmoeder. De wond (ten grootte van de placenta) herstelt hierdoor sneller en stilt de pijn van de naweeën.
Bij borst en kunstvoeding zijn spuugdoekjes echt handig! Wij verkopen grote spuugdoeken in speciale vorm om over je schouder te leggen en deze zijn perfect om onder je borst en baby te leggen tijdens het voeden.
Op je commode is het altijd fijn om een aankleedkussen te hebben zodat je baby comfortabel kan liggen tijden het verzorgen. Ook is bij het aankleedkussen rekening gehouden met de veiligheid omdat de randen van het kussen hoger zijn als het middelste gedeelte. Zo zal je baby niet snel van het kussen af rollen. Laat je baby ondanks het aankleedkussen nooit alleen op de commode.
Als een baby uitgekleed is zal de eerste reactie plassen zijn. Het is dus fijn om extra hoezen te hebben zodat je dit direct weer kan verschonen.
Zo 1 die je direct in het stopcontact kan steken en aandoen, de mini versie dus. Zoutlampen reinigen de lucht in de kamer en dit is ideaal in een ziekenhuis. Dit lampje is daarna perfect te gebruiken tijdens het voeden, bij het verschonen in de babykamer of als nachtlampje voor jouw kindje.
Een thee die ontstekingen helpt te voorkomen en specifiek afgestemd om kans op blaasontsteking te verminderen na katheteriseren.
Helpt jouw wond sneller te genezen en biedt ondersteuning aan je buik. Door de wol kunnen de oliën beter hun werk doen in jouw lichaam. Goudsbloem en kamille olie hebben een kalmerende werking en helpen ontstekingen te voorkomen.
Om natte kleding te voorkomen! Kies voor de nachten voor een iets grotere maat om een grotere volume op te vangen. Koop wat verschillende materialen om uit te testen wat bij jou past.
Verdiep je in welk merk je koopt, er zijn veel opties.
Vit K geven we bij volledige borstvoeding tot 12 weken na de geboorte. De kraamverzorgende vertelt je hier alles over in de kraamweek. -> Onze tip: Laveen
In de eerste dagen kunnen je tepels bij het aanleggen wat gevoelig zijn. Heilwol helpt je tepels gevet te houden, waardoor ze soepel blijven en laat lucht door zodat de tepel beter kan herstellen. Ook ideaal bij rode billen van je baby.
Het powerteam samen met de heilwol om huid (of je tepels) te herstellen.
Zodat je niet heel je kleding bij elke voeding uit hoeft te trekken.
Perfect voor ondersteuning tijdens de stuwingsdagen.
Ons advies: koop er nog geen
We zullen eerst eens kijken waar je hem voor gaat gebruiken en je adviseren welke het beste bij deze situatie past. Een tweedehands kolf is altijd af te raden door de menselijke (onzichtbare) schimmels die niet te doden zijn met uitkoken. Ook zuigkracht verminderd door stilstaan of intensief gebruik.
Koop nog geen kunstvoeding! Wil je deze per sé in huis hebben, kijk dan goed naar welk merk je koopt en vooral van welk dier je melk koopt. Wij geven de voorkeur aan bijvoeden met moedermelk, maar mocht kunstvoeding noodzakelijk zijn, heeft onze voorkeur om de baby bij te voeden met geitenmelk. De structuren van geitenmelk lijkt veel meer op de structuur van moedermelk, waardoor de baby een natuurlijker gedrag zal vertonen. Natuurlijk staat het jou volledig vrij om hier een andere keuze in te maken, wij zullen hier uiteraard achter staan.
Verdiep je altijd goed in welke fles je koopt. Er zijn namelijk nogal wat verschillende merken en vormen van flessen op de markt.
Let ook altijd op de maat van de speen en het materiaal van de fles. Met een glazen fles is de kans op slechte stoffen het kleinst!
Verdiep je in welke voeding jij je kindje wilt geven.
Ga niet direct aan de haal met wat voor de hand ligt, maar kijk eens naar ervaringen van andere mensen en samenstellingen van de verschillende voedingen. Verdiep je ook bijvoorbeeld eens in kunstvoeding op basis van geitenmelk!
Om je flessen goed schoon te houden, is het aan te raden om je flessen met regelmaat te steriliseren. Als je een magnetron in huis hebt is een sterilisator de makkelijkste manier om dit te doen.
Na elke voeding, reinig je de flessen met water en zeep. Om goed in zowel de speen als de onderkant van de fles te komen, is het aan te raden een flessenborstel aan te schaffen.
Kindjes die de fles krijgen, hebben over het algemeen wat meer zuigbehoefte. Daarom is het aan te raden een speen 0-6 maanden aan te schaffen mocht dit nodig zijn de eerste dagen.
Let us be part of your tribe