Bevalling

Bevalling

In hoeverre de kraamzorg bij de bevalling betrokken is, ligt aan de keuze van de locatie.

Als je in het ziekenhuis bevalt, zal daar personeel van het ziekenhuis assisteren.

Heb je gekozen om thuis te bevallen? Dan ontvangen wij graag een melding als de verloskundige heeft geconstateerd dat jij aan het bevallen bent, de zogeheten “rommelmelding”.
Dit om te zorgen dat jouw kraamverzorgende al paraat staat om te komen assisteren.

De verloskundige zal ons, na jouw rommelmelding, tijdig bellen om bij de bevalling te assisteren. Zo werkt jouw geboorteteam optimaal samen!

De kraamverzorgende is bij de bevalling aanwezig om de verloskundige te assisteren, bij zogeheten calamiteiten, als bijvoorbeeld een bloeding of reanimatie. Gelukkig is het vaak niet nodig voor deze onderdelen, maar is de aanwezigheid van een kraamverzorgende alsnog gewenst. 

Zij zal 2 uur na de geboorte van de placenta blijven om te controleren hoe jouw baarmoeder samentrekt, je vloeien verloopt, je hartslag stabiliseert, je te assisteren bij de eerste keer voeden, jou helpen douchen, de nachtinstructies als verschonen/aanleggen/temperaturen uitleggen zodat jullie de uren alleen vol zelfvertrouwen door zullen komen.  Verder wegen wij jouw baby en maken iets te eten voor jou en (eventueel) jouw partner.  Zij zal jou in een opgeruimd huis en in een schoon bed achterlaten.

Foto’s: Jessica_VI_photography

 

 • Kleinschalig

  Door ons kleinschalige team werken wij hand in hand.

 • Open minded

  Wij laten iedereen in zijn/haar/hun waarde.

 • Compleet

  Vanaf zwangerschapswens tot en met het 4e trimester.

 • Persoonlijk

  Met aandacht voor jouw wensen en behoeften.

Wij kunnen je op vele vlakken ondersteunen

Spreek ons